Gudomlig Roger, fortfarande ung och fräsch. Kommer det att lyckas i US Open även i semifinalen?

Det är svårt att tro att New York hade kommit fram till den 16: e upplagan av den berömda turneringar och fortfarande har så entusiastiskt. Han ler, pratar gärna berättar, njuta av applåder åskådare

I fem matcher, har inte förlorat ett set, även om han los planterade i vägen måste Kohlschreiber, Isner eller Gasquet, som i kvartsfinalen spridda 6. 3, 6: 3, 6: 1.

Vad är skillnaden? Den schweiziska maestroen säger: Se inte efter magi. “Vi arbetar fortfarande på varandra med tanke på framtiden, så det betyder inte förvåna mig hur jag gjorde”, sade han vid onsdagens presskonferens.

Han förklarade att han gradvis använde den nya raketramen. Det knackade honom bättre finslipade sin en backhand, och tack vare honom som kan lägga till i hårdhet av tjänsten.Först förlorade han viss kontroll över förhöjningen, men han blev van vid det.

Experter och vanliga fans får en djärv övergreppsstil. “Jag går till bollarna strax efter hoppet. Mina samtal är de bästa under de senaste 10 åren. Det fungerar för mig. ”

Resultat? Efter fem triumfer i Cincinnati (kanske till och med över Murray och Djokovic) tog han ytterligare fem matcher på Flushing Meadows. Övergripande förhållandet mellan uppsättningar? Underbar 25-0.

Ännu behövde inte bli något snyggt, vilket sparar energi i slutet av turneringen. Han och Serena Williams, som går för Grand Slam-kalendern, är hans främsta attraktioner.Federer är också i träning för sin domstol. “Det är en ikon av ikoner”, säger Petra Kvitova.

“Att se Federer live är det alltid vackra”, säger textförfattare Michal Horacek, tennisfläkt. “Wow, det är bara någon nepoštěstí” förundrade hockeyspelare Vojtěch Mozík tittar på Federerův kommer att centrkurt.

Det faktum att den gudomliga Roger och framgångsrikt trotsar tidens gång? Han sover nio till tio timmar om dagen. Praktisk träning, sträckning. “Innan jag hoppade två minuter och gick till utbildning eller match.”

När du förbereder för en match, finner han sig i en annan sfär. Han glömmer bekymmerna. Han fokuserar bara på hans yrke. “Jag lever två liv faktiskt”, sa han.

Det håller i fin form, undvika skador och fortfarande driver honom kraftfull motivation.Han svänger efter den 18: e Grand Slam-titeln. Han måste först vinna Wawrinku. Och sedan vinnaren av den “sydslaviska” striden om Djokovic med Chilič.