Liberecs talang Lakatoš ser bland vindruvorna. Prata med dem, lova

“Det är en dröm som är verklighet för mig, jag förväntade mig inte att få chans alls nu. Men när jag har det tror jag att det kommer att bli, säger en ung anfallare.
Chansen gick inte av en slump. Tränare Filip Pešan har tittat på honom länge. Förra året var Lakatoš en framträdande figur av liberianska äldre tonåringar på väg till mästerskapstiteln. I 51 matcher gjorde han 58 poäng.

Förra säsongen tillbringade han i juniorlaget. Och i slutet av säsongen hoppade han i play-out till sin första start i vuxen extr. “Jag var väldigt nervös,” erkänner hon. “I extralinen är allting mycket snabbare och spelar mer i kroppen. Men när du blir van vid det är det bra. ”

Och Lakatoš vänjer sig i kabinen hos Liberecky A-laget.Sitter bredvid Branko Radivojevic, som spelade i NHL, eller Petr Vampol, världsmästaren 2010, är ​​en stor upplevelse för honom. “Killarna accepterade mig perfekt. Deras råd går till mitt hjärta och jag hoppas att de kommer att flytta mig vidare, “tror han. Efter vårens premiär av extral gick han med sina första internationella hockey-spel på sommaren. Förra gången spelade han Skelleftey i Sveriges Skelleftey-skridskemästerskap på lördag, där han också utdelade några sår till hemspelare. Han använde musklerna som växte starkt i hans sommarpreparation med män.

Han började hockey vid två års ålder. “Mina föräldrar gav mig en fotboll och en pinne. Jag nådde för hockeyspaken och det var klart, “Dominik Lakatoš skrattar.

Upp till sjunde klassen spelade han för Köln där han växte upp.Men sedan letade de efter Liberec-spejderna och slog honom under Ještěd. Idag ser Lakatoš hockeyseliten. “Det är bara det första steget,” inser han.

Detta bekräftas av coach Peshan. “Han gör sitt jobb trots att rollen i fjärde ligan inte är lätt och han kommer inte till isen så ofta som han vill”, säger Liberecs coach. “Han kan spela matcher på oss, på en gård i Venedig eller i en junior klass. Under alla omständigheter är det ett bra arbetsmaterial för att integrera i en stabil kadre i Liberec under de närmaste åren. “