Kozak borde återlämna laget i Karlovy Vary till det Slovakiska landslaget

”Jag tränade Lukáš i Skalica och Kometa. När det gällde att föra honom till energi, använde vi det. Jag tror att det kommer att hjälpa laget och öka konkurrensen i defensivraderna, säger Martin Pešout, huvudtränare och sportschef för Karlovy Vary-klubben, på klubbens webbplats för den senaste förstärkningen.

” att åka utomlands, misslyckades under sommaren. Jag ville tillbaka till Tjeckien för jag vet redan det. När jag fick chansen att åka till Karlovy Vary, tvekade jag inte, ”förklarar Lukáš Kozák att han flyttade till västra Böhmen för Energie-servern.Under säsongen 2015/16 bar han Kometa Brno-tröjan, även om det bara var för tolv matcher. ”Vi hade inte så bra säsong vid den tiden, så jag åkte till Slovan i januari. Jag tror att jag den här gången kommer att spela fler matcher i extraleagen och det kommer att bli mer framgångsrikt här. Jag såg den tjeckiska Extraliga, jag såg att energi har gjort på sistone. Killarna vann många matcher, vilket är bra. Jag ser fram emot att fortsätta med detta, ”tillägger Kozak.

Återgå till representation?

Och hur kunde han själv vara inblandad i denna resa? I den tjeckiska Extraleague i 16 matcher spelade för Comet gjorde inte poäng.2010/11 spelade han också 10 matcher i den tjeckiska Premier League för Hradec Kralove och gjorde inte mål.

Han arbetade också i KHL i färgerna på Slovan Bratislava och Medveščak Zagreb och gjorde mål och tre assists i 71 matcher. Hittills har han gjort sju poäng för ett mål och sex assists i 21 matcher av den Slovakiska Extraleague hittills. Han är ansvarig för Martin, Slovan Bratislava, Skalica, Trencin, Zilina och Poprad i Slovakiens högsta tävling 388 matcher och 126 poäng (34 + 92).

Kosack är ingen skärpare, trots allt i Karlovy Vary VM under 18 och 20 år för att starta om din nationella karriär. Hittills har han gjort 25 startar för den Slovakiska A, där han fick en assistans.

“Jag skulle definitivt vilja gå tillbaka till landslaget.Förra säsongen tappade jag bort det för första gången på tre år. Jag tror att om jag klarar mig bra och är en giltig spelare för laget så kommer jag så småningom att komma tillbaka, ”kommenterar Kozak om den aktuella situationen på klubbservern.

Slovaker i energiattacken

Kosack möter tre landsmän i kabinen. Ytterligare två slovakiska inkräktare – Tomáš Mikúš och Adam Lapšanský – gick med David Gríger här före säsongen. ”Bortsett från David Grigger har jag känt killar länge.Jag träffade Adam Lapšanský i landslaget och Tomáš Mikúš och jag spelade tillsammans i Skalica även när vi var yngre pojkar, ”påminner Lukáš Kozák. Litvínov, i den realistiska arenan kommer den att ses först av åskådarna i fredagens match med Hradec Králové.