Paul Gascoigne var en stor spelare som “tog” inte bara talang utan också sina egna brister

Faustino Asprilla
Peter Beardsley beskrev utmärkt Faustino Asprilieu: ”Han var galen – men i ordets bästa mening. När en boll träffade hans fötter demonstrerade han en färdighet som inte var föremål för någon. ”

Det var Asprilya som ofta anklagades för att Newcastle United inte vann ligatitel 1996 men förgäves: colombianern var perfekt för Kevin Keegan-underhållande laget.
Faustino Asprilla, en man med en outtömlig mängd humor, fortsatte att underhålla människor även efter att ha lämnat fotboll – vilket är just den här videon där han kör en häst i en dinosauriddräkt.

Paul Gascoigne
Paul Gascoigne var en stor spelare som “tog” inte bara talang utan också sina egna brister.
Han var ljus, självförsäkrad på fältet och utanför, och hans alkoholproblem väckte landets sympati – alla verkade vilja klappa honom i tårar och suckade medvetet. Han misstog sig mycket, men folket förblev alltid på hans sida.

Lucas Radebe
Mannen som Nelson Mandela kallade sin hjälte.
En man som överlevde ett kulssår i Sydafrika.
Mannen som vägrade Sir Alex Ferguson och Manchester United att stanna på Leeds. Varför? För det fanns det för honom
“Bara en vit ros, inte en röd.”
Mannen som stod vid grinden på Old Trafford 73 minuter, efter att ha missat bara en boll och på ett mirakulöst sätt avvisat slag från Andy Cole, Ryan Giggs och Brian MacLair. En månad tidigare hade han gjort samma sak mot Middlesbrough, där han inte alls hade missat det.
Mannen som efter Leeds nederlag publicerade en video på nätverket där han sjunger och dansar till låten Marching On Together.
I allmänhet “Chef”!

För många fans och experter säger att Chelsea Youth Academy är en struktur som är absolut värdelös för klubben och inte ger några resultat. Nu när de “blå” har bestraffats av FIFA med ett förbud mot att registrera nya spelare, skulle ”laddningen” från insidan vara mycket välkomna. Och i princip har Frank Lampard någon att lita på – Tammy Abraham, Callum Hudson-Odoi, Mason Mount och Ruben Loftus-Chick bevisar att de kan hjälpa laget att uppnå sina mål. Kanske är de inte redo att kämpa för de viktigaste höjderna i fotboll, men med rätt inställning och förtroende kan sådana ungdomar vända berg.