Sedan sommaren 2016 har Laurent Blanc lämnats

I det nationella mästerskapet tog PSG under ledning av Blanc tre ligatitlar i rad. I början av 2016 beslutade den parisiska klubben att erbjuda mentorn ett nytt kontrakt för en period på fyra årstider, som Blanc inte vägrade. Men på sommaren samma år beslutade PSG: s ledning att skicka tränaren till pension på grund av att han inte lyckades nå de mål som ställdes i Champions League. Avskedandet av Blancs kostsamma PSG – klubben betalade böter till mängden 17 miljoner pund.

Sedan sommaren 2016 har Laurent Blanc lämnats utan arbete, även om det finns rykten om att han kommer att leda den här eller den andra toppklubben i Europa.

José MOURINE – 18 och 22,5 miljoner pund

Coaching straffrekord innan han avskedades från Manchester United hörde också till Jose Mourinho. I september 2007 gick Roman Abramovich till tidigt uppsägning av kontraktet mellan Chelsea och den portugisiska tränaren, för vilken den senare fick 18 miljoner pund.

Detta hindrade inte Chelsea och dess ryska ägare från att inbjuda Mourinho igen 2013, och sedan 2015 för att skjuta honom igen. Vad som är sant, andra gången den portugisiska avgången kostar mindre för Londons – “bara” på 8,3 miljoner pund.

Men redan i december 2018 blockerade Mourinho sin egen rekord när det gäller den mottagna straff för uppsägning från posten som huvudtränare för ett fotbollslag. Från och med nu uppgår det till 22,5 miljoner pund och det är osannolikt att det kommer att täckas inom en snar framtid. Enligt rykten från den engelska pressen var det det högsta straffbeloppet som tvingade Mourinho att arbeta med MJ till slutet, även om mentorn inte kunde hjälpa till, men förstod otygheten av lagets resultat på sistone. Tja, “Special” förblir sig även i förmågan att få pengar från klubbar som inte längre behöver sina tjänster.