Men i detta yrke finns det stunder som bara

Arbetet hos huvudtränaren i modern fotboll blir varje år en allt viktigare aspekt när det gäller lagets prestationer. Det är inte tillräckligt för mentorer att helt enkelt förbereda laget fysiskt med hög kvalitet, men det är också nödvändigt att betala enormt uppmärksamhet åt ett antal taktiska nyanser, psykologiska moment och andra olika faktorer. De som lyckas bäst av alla får nödvändigtvis erkännande och informell status för toppbussar.

Emellertid tjänar topp tränaren, till skillnad från den bästa fotbollsspelaren, som regel, mindre. Det är inte coolt, men spelaren – personen är mer intressant för samma annonsörer, och därför måste tränaren arbeta hårdare och svårare att få en anständig lön.

Men i detta yrke finns det stunder som bara kan beskrivas i ett rymligt ord – “jackpot”. Tal om situationer när klubbarnas ledning ensidigt kommer till uppsägning av arbetsavtalet, på grund av vad mentorn åberopar den tidigare överenskomna bötesbeloppet. Det sistnämnda fallet – uppsägningen av Jose Mourinho, som kostade Manchester United 22,5 miljoner pund.

Låt oss prata om de fem tränare som fått en rekordhög betalning för tidigt uppsägning av sina kontrakt.

Fabio Capella – 11 miljoner pund

En auktoritativ italiensk specialist som avslutade sin coaching karriär i april i år och gick i pension, gjorde sig fabulöst rik “out of the blue” 2015 när han avskedades från sin post som huvudtränare för det ryska laget. RFU-cheferna beslutade att avvisa Capello, eftersom de såg en allvarlig risk för att landslaget inte skulle kvalificera sig för 2016-EM.

5 tränare som blev multimillionärer efter att ha blivit avfyrade

Tidigare under Capello kunde Ryssland inte vinna en enda seger i världscupen i Brasilien i Brasilien och slutade med två poäng på tredje plats i gruppen med Belgien, Algeriet och Korea. Med tanke på de många problemen i laget avslutades kontraktet med Capello tidigt, för vilket RFU: s ledning var tvungen att betala en enorm 11 miljoner pund till den italienska legenden.