Laurent Blanc – 17 miljoner pund

Luis Felipe SKOLARI – 12,6 miljoner pund

Den högsta prestationen i Scolari-coaching-karriären är att vinna världstiteln 2002 med det brasilianska landslaget. Efter det, från 2003 till 2008, arbetade mentorn vid chefen för Portugals landslag, tills Roman Abramovich och hans Chelsea blev intresserade av sina tjänster.

I juli 2008 tecknade Scolari ett kontrakt med London-klubben, men avskedades därifrån i februari nästa år. Anledningen är banal och sedvanlig för coachning – dåliga sportresultat från laget. Chelsea för den tidiga uppsägningen av anställningsförhållandet med Scolari måste gaffel ut för 12,6 miljoner pund.

5 tränare som blev multimillionärer efter att ha blivit avfyrade

Efter Chelsea lyckades Scolari arbeta i Uzbek Bunedkor, Palmeiras, med brasilianska landslaget i Gremio och Guangzhou Evergrand. Trots hans nuvarande 70 år är Scolari fortfarande en av de mest eftertraktade tränare i världsfotboll, utan att ha en långvarig “ledig tid” utan arbete i sin karriär. För närvarande leder Luis Felipe Scolari “Palmeiras”, med vilken han tog titeln brasiliansk mästare i 2018-säsongen.

Laurent Blanc – 17 miljoner pund

En av de bästa försvararna i det franska lagets historia som spelare blev världens mästare och Europa med detta lag. Laurent Blanc började sin coaching karriär i Bordeaux 2007 och lyckades snabbt etablera sig som en utmärkt specialist, vilket ledde Girondeans till franska championstiteln 2009.

Från 2010 till 2012 arbetade han som chef för det franska laget, som han bestämde sig för att lämna efter EM. Ett år senare mottog Blanc ett förslag till PSG, som han bestämde sig för att inte vägra.