Endast sommaren 2017 återupptog Capello

Innan han arbetade med det ryska landslaget arbetade Capello framgångsrikt som mentor med Milan, Roma, Juventus och Real. Efter att ha avskedats från sin post som tränare för det ryska landslaget i hans 69 år gamla Capellos karriär, fanns det en paus i två år.

Endast sommaren 2017 återupptog Capello sin coachingkarriär igen och ledde den kinesiska Jiangsu Suning, men han kunde inte uppnå framgång med detta lag, trots allvarliga ekonomiska bidrag till sin förstärkning. I mars 2018 beslutade Capello att avgå från Jiangsu Suning på grund av försämrade relationer med klubbens ledning. En månad senare meddelade en erfaren handledare om att gå från fotboll.

André VILLASH-BOACH – 12 miljoner pund

En av assistenterna Jose Mourinho i Porto, Chelsea och sedan Inter Villas-Boash, Inter, började 2009 en egen coachningskarriär och ganska snart gick hon upp.

I maj 2011 vann Porto, under ledning av Villash-Boash, Europa League, vilket ledde till ett allvarligt intresse för den unga specialistens person från ett antal kontinentala toppklubbar. Chelsea var den mest ihållande, med vilken sommaren 2011 svängde den portugisiska tränaren ett treårigt kontrakt.

5 tränare som blev multimillionärer efter att ha blivit avfyrade

Dock misslyckades arbetet i London Villas-Boash och en hel säsong. I mars 2012 blev han avfyrade på grund av dålig friidrott. Det är emellertid osannolikt att tränaren förblev till nåd av ett sådant beslut, eftersom han fick ett otroligt 12 miljoner pund för tidigt uppsägning av kontraktet. Extravagansen i den här situationen hos ägaren till Chelsea Roman Abramovich kommer att bli ännu tydligare om vi lägger till att Londonare måste betala Porto en böter på 13,3 miljoner pund för att teckna Villash-Boash.

Nu är Andre Villas-Boas ute av arbetet. Hans sista klubb var den kinesiska “Shanghai SIPG”, som han lämnade i november förra året, och inte ville förlänga det arbetsavtal som tidigare ingåtts för en säsong.